Култура

Русе - Твоята идея за събитие в Русе

Списание Ю отразява Русе - Твоята идея за събитие в РусеВчера общината в Русе пусна на своята уебстраница, че се набират идеи за иновационни културни проекти за събития в Русе.

Крайния срок е 27 декември (понеделник) и като вземем предвид, че 24,25,26 и 27 декември са почивни дни, остава само за днес възможността да попълните и изпратите своята идея.

 

Както трябва да се направи:

1. Изтегли този файл: proektenfish.doc

2. Попълни го на бързо

3. Изпрати го още днес на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Ако имаш късмет ще получиш безвъзмезно финансиране от Европа.

 

Русе - ФЕСТИВАЛ БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА 2010

кино в русеБезплатни публични прожекции на ново българско кино

   

Русе - Нови театрални постановки на русенска сцена

УРАВНЕНИЕ

uravnenie-teatar-ruseШОКОЛАДОВИЯТ ВОЙНИК

shokoladoviya-voinik-teatar-ruse
ОТВОРЕНА БРАЧНА ДВОЙКА
otvorena-brachna-dvoika-teatar-ruse
ШАРЕНИ ПРИКАЗКИ

shareni-prikazki-teatar-ruse
   

Плакатна Самота - Изложба плакати на Петер Поч, Унгария

плакатна самота

Произведения на Петер Поч се намират във всички авторитетни музеи и сбирки на плакатното изкуство по света. В България творецът е познат най-вече от участията си в петте издания на Международното триенале на сценичния плакат – София. Петер Поч е и сред 30-те именити плакатисти, включени в най-успешния международен проект на триеналето – плакатната акция “Буквите на България – Азбука на Европа”, представян в десетки галерии по целия свят.  Изложбата бе и в „Арт център RG21” през май миналата година. Буквата от българска азбука, която изтегля в жребия Петер Поч е „Ю”.

   

Русе - Национална докторантска конференция

кафе пауза

Международно Дружество „Елиас Канети”-Русе и Катедра «Европеистика» на Русенски университет кани млади учени, докторанти и студенти да участват в Национална докторантска конференция „Общество на знанието и гражданско общество в България”, която ще се проведе на 29 май от 09.30 часа в зала «Култура» на Община Русе (ул. Цариброд 3).

   

Вечеря за глупаци - Христо Гърбов и Борислав Веженов на русенска сцена

 
Вечеря за глупаци
Едва ли има човек в залата, който не се почувства лично поканен на среща в сряда вечер, когато се игра втората премиера на спектакъла "Вечеря за глупаци".
Публиката вкуси тънкия хумор на Христо Гърбов и изпи до дъно дълбоката и чувствена игра на младия русенски актьор Борислав Веженов.
В един парижки апартамент можете да си представите, че се случват какви ли не неща. Но през погледа на един данъчен инспектор, запълващ свободното си време с вълнуващото хоби, да строи макети от клечки за кибрит, всичко изглежда доста по различно от действителността.
Трагичния образ на сгънатия на две богат френски издател Пиер Миняр, изиграна от Христо Гърбов, преживява катаклизъм в живота си, които породен от неговата жена. И както често се случва и тук са намесени взаимните изневери и предположения за такива.
Двата образа се сблъскват по своите различия, единият изпълнен с енергия и глуповатост, а другия с болки и саркастичност. В този сблъсък се пораждат много комични ситуации, в които се включват епизодично и образите на съпругата на Пиер (Петя Венелинова), неговия  най-близък приятел (Любомир Кънев), любовницата му (Яна Стефанова-Хернани) и втория данъчен инспектор (Йовко Кънев).
Спектакълът е подготвен от  Рашко Младенов, режисьор и директор на Русенския театър, а декорите и костюмите са дело на Виолета Радкова.

Едва ли има човек в залата, който не се почувства лично поканен на срещата в сряда вечер, когато се игра втората премиера на спектакъла "Вечеря за глупаци".

Публиката вкуси тънкия хумор на Христо Гърбов и изпи до дъно дълбоката и чувствена игра на младия русенски актьор Борислав Веженов.

   

Страница 1 от 2

Уебсайт Ю

Уебсайт Ю предоставя ежедневни статии с разнообразна тематика. Всеки ден получавате свежи идеи и актуална информация за дизайн, музика, фотография, смях и др.

 

Събития Ю

Събития Ю организира и отразява концерти, дискусии, културни и спортни събития.

Таланти Ю

Таланти Ю е място за търсене и представяне на хора в сферата на дизайна, журналистиката и изобразителното изкуство.
Най-горе